Regering zoekt geld dat ze al heeft uitgegeven

 

De Belgische petroleumfederatie heeft 100 miljoen euro voorgeschoten aan de Regering om de tussenkomst in de hoge brandstofkosten te kunnen betalen. De Regering zat immers kort bij kas en beloofde om deze 100 miljoen terug te betalen. Hoe dat moest gebeuren, was een vraag voor later.

Het blijkt nu dat het de bedoeling van de Regering was om een heffing in te stellen op het brandstofverbruik, gespreid over het hele jaar of over verschillende jaren. Op die manier zouden de consumenten hun korting, of toch deze 100 miljoen, na verloop van tijd zelf hebben betaald. Een ontwerp van wet was al bijna klaar en zou eind januari 2006 worden goedgekeurd.

Door het uitlekken in de pers is hier niets van in huis gekomen. De Regering zoekt nu op een andere manier naar geld om het voorschot dat zij van de petroleumindustrie heeft gekregen te kunnen terugbetalen.

-----------------------------------------

De prijzen van stookolie en andere petroleumproducten wijzigen voortdurend. De prijs van vandaag voor huishoudelijk gebruik (gasoil) worden op deze website bekendgemaakt, nadat u een kleine SMS naar onze server heeft gezonden (kostprijs 1 euro).

-----------------------------------------

Kosten voor uw verwarming

De mazoutcheque heeft al veel reacties uitgelokt. Sommigen vinden het maar niets dat een eenmalige premie voor mazout of gas wordt gegeven om de stijgende kosten van de verwarming te dekken. Zij willen een structurele oplossing. Misschien kan je eens een kijkje nemen op www.verwarmingskosten.be om ideeŽn op te doen.

Opgelet : de mazoutprijzen zijn aan frequente schommelingen onderhevig.
Mazoutprijs.be en Energietarieven.be kunnen in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor verouderde of verkeerde informatie. Andere brandstofprijzen of petroleumprijzen worden hier niet vermeld.


Geen emailadres beschikbaar

Mazoutprijzen.be is een realisatie van de firma HeWiCOM.